Vítej na Wingardiu, online textové RPG hře zasazené do světa Harryho Pottera!

Jako návštěvník zatím vidíš jen témata, která obsahují profily našich aktivních hráčů. Ale neboj, hra běží naplno! Všechna herní místa jako Bradavice, Londýn nebo Prasinky (včetně jejich aktivních témat) se ti plně zpřístupní hned po registraci.

Pokud potřebuješ pomoc, máš otázky nebo se jen chceš s námi seznámit, neváhej se obrátit na naše administrátory na Discordu.

Pro více informací o hře navštiv náš hlavní web. Těšíme se na tebe!

Návod & předloha k napsání postavy

Obrázek
Odpovědět
Uživatelský avatar
Admin
Administrátor
Příspěvky: 9
Registrován: ned led 14, 2024 8:03 pm

Návod & předloha k napsání postavy

Příspěvek od Admin »

Vítej na Wingardiu!
Pokud jsi k nám na fórum zabloudil/a náhodou, podívej se prosím před registrací na náš WEB. Najdeš tam informace o hře a příběhu, pravidla i průvodce pro nováčky. Jestli už máš web pročtený, pojď se pustit do psaní postavy!
1. V první řadě si promysli, za jakou postavu budeš hrát. Za studenta nebo za dospěláka? Vybrat si můžeš studenta libovolného ročníku i dospělého kouzelníka jakéhokoliv věku a povolání. Neomezuje tě ani momentální období školního roku, ani limity na počet postav určitého povolání - jen tvá fantazie a to, aby příběh tvé postavy dával smysl v rámci našeho herního světa. Rozmysli si i to, jak bude tvá postava vypadat a jakou bude mít povahu.

2. Ve fóru Nováčci klikni na tlačítko "Nové téma". Jako předmět vyplň jméno své postavy (např. "John Smith") a do obsahu tématu si okopíruj profilovou šablonu:

Kód: Vybrat vše

[b]Jméno:[/b] 
[b]Povolání/Kolej:[/b]
[b]Datum narození:[/b] 
[b]Rok nástupu do Bradavic/Současný ročník: (volitelné)[/b] 
[b]Hůlka (volitelné):[/b]
[b]Vzhled:[/b]
[b]Povaha:[/b]
[b]Minulost:[/b]
[b]Úpravy profilu:[/b] 

[i]Chci/Nechci přiřadit buddyho[/i]
Šablonu vyplň podle následujícího návodu:
► Ukázat spoiler
3. Pokud už ses v herní encyklopedii seznámil/a také s pokročilejšími herními mechanikami, vyplň si také základní schopnosti a specializace své postavy. Můžeš to ovšem nechat i na později a rovnou přeskočit k dalšímu kroku.

Jak vyplnit schopnosti a specializace:
► Ukázat spoiler

4. Vyplněnou šablonu odešli. Tím se v Nováčcích vytvoří nové téma, do kterého se ti do dvou dní vyjádří někdo ze členů administrátorského týmu. Pokud jsi to v šabloně zaznačil/a, administrátor ti také přidělí buddyho. Doporučujeme zapnout si v tomto novém tématu sledování (ikonka klíče > Sledovat toto téma), aby ti o administrátorově vyjádření přišel mail a na fóru vyskočila notifikace.

5a. V případě kladného vyjádření tvou postavu administrátor rovnou přesune do kartotéky studentů/dospělých a odemče se ti možnost psát do herních částí fóra. Gratulujeme! :-) . V uživatelském panelu si v sekci Profil > Podrobnosti vlož odkaz na svůj herní profil do příslušného políčka a v sekci Avatar si také můžeš nahrát obrázek své postavy - doporučujeme velikost 200x300 pixelů. Pak už se rovnou můžeš přidat do volné hry nebo se přihlásit na dobrodružství.
Pokud jsi u nás nový/á, první hru si s tebou obvykle rád odehraje tvůj buddy, kterého ti administrátor přidělil.

5b. Občas se může stát, že se administrátorovi na profilu tvé postavy něco nebude pozdávat - v takovém případě tě požádá o jeho úpravu. Úpravy v textu tučně označ (tlačítko B) a napiš do tématu novou zprávu, aby administrátor o změnách věděl. Pokud si nebudeš vědět se psaním profilu rady, ozvi se svému buddymu soukromou zprávou nebo se zeptej na našem Discordu.
Odpovědět