Vítej na Wingardiu, online textové RPG hře zasazené do světa Harryho Pottera!

Jako návštěvník zatím vidíš jen témata, která obsahují profily našich aktivních hráčů. Ale neboj, hra běží naplno! Všechna herní místa jako Bradavice, Londýn nebo Prasinky (včetně jejich aktivních témat) se ti plně zpřístupní hned po registraci.

Pokud potřebuješ pomoc, máš otázky nebo se jen chceš s námi seznámit, neváhej se obrátit na naše administrátory na Discordu.

Pro více informací o hře navštiv náš hlavní web. Těšíme se na tebe!

Lawrence Bennett

Obrázek
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lawrence Bennett
Student Nebelvíru
Příspěvky: 8
Registrován: sob srp 03, 2024 12:14 am
Herní profil:
Hráč: Emma

Lawrence Bennett

Příspěvek od Lawrence Bennett »

Laurie Bennett


Jméno: Lawrence "Laurie" Bennett
Povolání/Kolej: Student Bradavic, Nebelvír
Datum narození: 25. 1. 1855 (16 let)
Současný ročník: 5. ročník
Rok nástupu do Bradavic: Září 1866
Hůlka: Trnka / peříčko ze zlatonosky / 8 palců / překvapivě pružná

Vzhled: Laurie je kluk střední výšky, trochu podsaditější, ale pořád samá ruka a samá noha, jako většina chlapců v jeho věku. Má širší ramena, což legračně kontrastuje s hranatým obličejem, který jakoby nikdy neztratil dětské tvary - ďolíčky ve tvářích, široké čelo, trochu rozplácnutý nos, pihy a upřímný čtverácký úsměv. Oříškově hnědé vlasy nosí krátce střižené s pěšinkou na boku - zkrátka podle aktuální módy pro obyčejné mladé hochy. Menší oči bez výrazných řas mu hrají barvami světle hnědé kolem zornic a zelené po okrajích, s občasným zábleskem zlaté, když sluníčko dobře zasvítí.
Obvykle ho potkáte v obnošeném hábitu nevýrazné barvy a školní uniformě: starých tmavých kalhotech, na různých místech vyspravovaných, bílé košili a červené vestičce, vždy doplněné o pečlivě udržovanou kravatu v nebelvírských barvách.
Faceclaim: Kit Connor
Povaha: Hodný, veselý kluk, který občas nedokáže ovládat své emoce, obzvlášť při pocitu křivdy a nespravedlnosti. Kvůli náročným začátkům při nástupu do školy je přesvědčený, že mu to zrovna nemyslí (objektivně řečeno, částečně je to pravda) a tak dohání akademické neúspěchy talentem na sport - Laurie hraje ve školním famfrpálovém týmu jako brankář. Rychle se pro všechno nadchne a má tendence skákat lidem do řeči - a ne vždy dokáže dobře přečíst sociální situace, takže působí trošku jako medvěd v prodejně porcelánu. Přijímá věci tak, jak jsou - co mu kdo řekne, tomu obvykle věří a chybí mu přirozená zvědavost. Když je nervózní, má tendence plácat páté přes deváté. Většinou mluví nespisovným jazykem a navíc silným, mnohdy až nesrozumitelným geordie dialektem.
Minulost: Lawrence je nejstarší syn George a Anny Bennettových. Vyrostl jako dítě relativně respektované rodiny nižší střední třídy - jeho otec je bývalý horník, předák v uhelném dole Heaton Colliery blízko Newcastlu, kde rodina žije. Došlo ovšem k důlnímu neštěstí a ačkoliv George zavalení přežil, prach a výpary mu navždy poškodily plíce. Od té doby otec nemůže vykonávat žádnou fyzicky náročnou práci, což rodinu postavilo do těžké finanční situace, kdy se George potlouká mezi pracemi v továrnách a žal hasí alkoholem. Matka se snaží vydělat peníze prací v domácnostech bohatších rodin, ale jejich příjem sotva stačí na pokrytí základních potřeb. Malý Laurie tak zažil strmý propad do chudoby a začal se stávat terčem otcovy frustrace a hořkosti, která se stupňovala s každým dalším přírustkem do rodiny. Momentálně má chlapec tři další sourozence - dvě sestry a nejmladšího bratříčka, u kterých bolestně sleduje, jak vyrůstají v bídě.
1866 - Laurieho rodinu v létě navštěvuje zaměstnanec Ministerstva, který vysvětluje, že na Laurieho čeká místo v Bradavicích. Jeho rodiče tomu nejdřív nevěří, pak jsou ovšem rádi, že se jednoho hladového krku zbaví, ačkoliv maminka jeho absenci potají hořce opláče. Pro chlapce není nástup do školy žádný med - neumí číst ani psát, handicap, který se s ním táhne ještě mnoho let poté a v prvním roce zažívá nepříjemnou šikanu ze strany starších hochů i některých učitelů.
1867 - 1870 - Laurie má ve finále štěstí - poměrně rychle fyzicky vyroste a získá si mezi staršími chlapci respekt, když se místo hůlky několikrát neostýchá použít pěsti. Dobrá fyzička mu navíc vyslouží místo v nebelvírském famfrpálovém týmu, kde začíná jako odrážeč a postupně se přemístí na pozici brankáře. Postupně se naučí číst i psát a zjistí, že v některých předmětech není až tak ztracený - hlavně díky kolejnímu řediteli Sjöbergovi, který v chlapci vidí ty dobře ukryté dobré stránky a víceméně úspěšně první roky kultivuje jeho povahu, která nejdřív připomíná zvíře zahnané do kouta. Zvláštní talent Laurie projeví při přeměňování a péči o magické tvory, kde poprvé začíná prosvítat jeho laskavá povaha. Velkou vášeň objeví také pro hraní tchoříčků, kdy se stane zástupcem předsedy školního tchoříčkového klubu.
1871 - ? - Laurie se začíná připravovat na NKÚ.

Schopnosti
Magická dovednost: 4/24 (1 kostka)
Fyzička: 8/24 (2 kostky)

Specializace
Obranná magie: 0/3
Útočná magie: 0/4
Každodenní magie: 1/3
Přeměňovací magie: 1/3
Lektvary: 0/3

Úpravy profilu: -
Odpovědět